Menu

Argan > Ostatní > Pece

Pece

Milovníky zahradního a zdravého stravování má pec v tomto smyslu zásadní význam. V roztopené peci můžeme upravovat nepřeberné množství pokrmů, které nemusí být pouze pečivo či pizza.  

Jak fungují pece?

Pece se staví jak v interiéru tak v exteriéru. Mají většinou klenutý prostor, který nám zabezpečí vyhřátí ohněm takovou teplotou, abychom uvnitř mohli připravit pizzu, maso, ryby a pečivo. Klasická pec používá jako topidlo dřevo. Stěny jsou postaveny z akumulačního materiálu, aby veškerou vyrobenou energii mohly absorbovat a poté postupně sálat teplo do prostoru ohniště. Původní pece byly převážně používány na pečení chleba. Většinou byly postaveny v chodbě u komína nebo měly pečící část vysunutou mimo dům.  

V dnešní době se pecím zjednodušeně říká „pece na pizzu“. Jejich použití je mnohem širší. Pece jsou často kombinovány s grilovacím krbem s otevřeným ohněm.  

Při stavění si musíme uvědomit, že již postavená pec nelze jednoduše přestěhovat. Proto je důležité rozvrhnout správné umístění. Měli bychom zjistit odkud převládá směr větru kvůli sousedům, abychom je neobtěžovali spalinami, které z odkouření jde. Je též důležité zvolit správný materiál k výstavbě. Můžeme navrhnout klasické cihelné pece, hliněné přírodní pece nebo domečkové zahradní pece na pizzu. 

Tento web používá cookies k dosažení potřebné funkcionality. Dalším jeho použitím s tímto souhlasíte.
Privacy Policy